Bu yazı 1 yıl 10 ay 4 gün önce yayınlanmış olduğundan güncelliğini yitirmiş veya içeriğindeki bilgilerin geçerliliği kaybolmuş olabilir.Bu yıl üçüncüsü düzenlenen İnteraktif Pazarlama Zirvesi, 6 Kasım’da Mövenpick Otel’de tüm pazarlama sektörünü bir araya getirecek. Türk ve yabancı 30’dan fazla konusunda uzman önemli ismin konuşmacı olarak katılacağı İPZ’de katılımcılar geleceğe doğru keyifli bir yolculuğa çıkacak, en yeni trendleri uzmanların ağzından dinleyecek, hızla gelişen dijitalin ışığı altında nelerin mümkün olabileceğini ve pazarlama dünyasında nelerin değiştiğini ve değişeceğini görebilecekler.
Marketing Management Institute (MMI), Marketing Türkiye ve IP tarafından bu yıl üçüncü kez düzenlenen İnteraktif Pazarlama Zirvesi 2008 (İPZ 2008 – www.ipz2000.com), bir kez daha interaktif pazarlamanın tüm yönlerinin detaylı bir şekilde ele alınacağı bir günde sektörü bir araya getiriyor. 6 Kasım’da Mövenpick Otel’de gerçekleştirilecek
Üçü yabancı olmak üzere 30’dan fazla konuşmacının yer alacağı İPZ 2008’in ana konuşmacısı teknoloji fütüristi ve trend analisti Nils Müller. Web tabanlı dünyanın geleceğine dair öngörüler ve projeksiyonlar geliştiren Müller, katılımcıları geleceğe doğru farklı bir yolculuğa çıkaracak. Şu anda içinde bulunduğumuz “İçerikler ağı”ndan artık “Şey”ler ağına ardından da “Düşünceler Ağı”na geçiş yaptığımızı söyleyen Müller, web 3.0’dan sonra web 4.0’ın nasıl bir ortam sunacağına, medyanın, pazarlamanın, reklamın ve insanların hayatlarının nasıl değişeceğine ışık tutacak.
Nils Müller, üniversitede ekonomi ve medya hesaplama bilimi eğitimi aldıktan sonra, kariyerine IBM Inovasyon Merkezi’nde başladı. Stratejik pazarlar konusuyla yakından ilgilenen ve bilgi portalları için teknoloji tabanlı analiz araçları geliştiren Müler, Berlin, New York ve Milano’da sürdürdüğü lisansüstü eğitimi sırasında Prodiction’u kurdu. Prodiction
şirketi, şu anda hızlı değişen endüstrilerdeki anahtar trendleri belirleme konusunda TrendONE markası ile Almanya’da pazar lideri konumunda bulunuyor. Müller çalışmalarında medyanın geleceği, insan/teknoloji uyumu ve özellikle medyanın hızlı gelişimine odaklanıyor.
Dijital gelişim medya ajanslarını nasıl etkiliyor?
“Biri, dijitalde uzman olduğunu iddia ediyorsa, yalan söylüyordur” diyen Rick Corteville, konuşmasında bu iddiasının nedenini örneklerle anlatacak ve dijital endüstrideki hızlı değişimi en yeni trendleri de anlatarak katılımcılarla paylaşacak. Bu hızlı değişim içinde de medya ajansının rolünün nasıl değiştiğine değinecek. Corteville, bu değişim içinde pazarlamacıların/reklamverenlerin de nelere dikkat etmesi ve ajanslarından nasıl faydalanmaları gerektiğine değinecek.
MindShare Interaction EMEA CEO’su Norm Johnston, “Medya Ajansının Perspektifinden: Mecra Olarak Mobil” konusunda konuşurken, Universal McCann Dijital Medya EMEA Başkanı Rick Corteville ise “Dijital pazarlamada trendler ve medya ajansının yeni rolü” konulu bir konuşma yapacak.
Üç ana başlık: Mobil, SEM ve display
Zirve’de interaktif pazarlamanın üç önemli konusu, mobil pazarlama, Search Engine Marketing (SEM) ve display, üç paralel oturum salonunda ele alınacak. Zirve’nin ana sponsoru olan Medyanet’in sahiplendiği Display Salonu’nda, İnternet Reklamlarına Bi’şeyler Oluyor, Online Reklam Pazarlama Şirketlerine Genel Bakış, İnternet Yayıncılığı ve İçerik başlıkları konu edilecek. Sponsorluğunu Turkcell’in üstlendiği Mobile Salonunda ise Gençlere Genç Mecra Mobil,Mobil Dünya ve Değişim, Markaların Perspektifinden Mobilde Başarı Hikayeleri konuları ele alınacak.
SEM Salonu’nun sponsorluğunu ise Google üstleniyor. Bu salonda ele alınacak başlıklar ise şöyle: Online Pazarlamanın Bugünü ve Yarını, Farklı Google Araçlarıyla Kampanya Performansı Nasıl Artırılır, Google AdSense ile Gelir Yaratın, Google İle Yükselenler.
Ana oturumlar
Zirve’nin diğer konuları arasında Sosyal Network’ler, IPTV ve dijital ajans satın almanın ve satmanın incelikleri de bulunuyor. “Senin için bitti ama başkaları için yeni başlıyor” başlıklı Sosyal Network’ler oturumunda sosyal networkleri ayakta tutan motivasyonlar üzerinde durulacak ve sosyal network’leri markaların nasıl kullanması gerektiği incelenecek.
Digiturk’ün sponsorluğu üstelendiği IPTV oturumunda ise bu yeni nesil teknolojinin hayatımızı nasıl değiştireceği ve bizi nasıl bir geleceğin beklediği gözler önüne serilecek.
Türk Telekomünikasyon Kurumu İnternet Dairesi Başkanı Osman Nihat Şen’in ve TTNet Ürün Geliştirme ve Yönetim Direktörü Özer Yalçın’ın katılacağı oturumda ise “Sahi Youtube neden kapanmıştı? İnternet Güvenli mi Güvenli İnternet mi?” konuları ele alınacak.
Dijital ajans nasıl alınır nasıl satılır?
Şu anda interaktif pazarlama dünyasında yaşanan hareketlilik beraberinde pek çok değişikliği getiriyor. Uluslararası ve Türkiye’deki büyük network’ler gözlerini interaktif ajanslara dikmiş durumdalar. Her gün bir network’le bir interaktif ajans arasında görüşmelerin başladığı kulağımıza geliyor. Bazıları ise daha görüşmelere başlamadı ve inceleme safhasını yürütüyor.
İşte böyle bir ortamda, İnteraktif Pazarlama Zirvesi, dijital ajansların satın alma ve satılma süreçlerine el atıyor. Zap Medya Genel Müdürü Uğur Şeker, Partner – M&A Financial Services, Deloitte’den Başak Vardar, IMSG Londra Pazarlama ve Yönetim Direktörü Michale Gren, katılımın sadece 20 kişiyle sınırlanacağı bu özel B2B oturumda şu sorulara yanıt verecekler:
Dijital ajanslar şirketlerini nasıl satmalılar?
Dijital ajanslar değerlerini nasıl artırabilirler?
Dijital ajans satın alma isteyenler bu süreçte neler dikkat etmeliler? gibi sorulara yanıt aranacak. Katılımcılar soracak, konuşmacılar yanıtlayacak.
İlginizi Çekebilecek Diğer Başlıklar: